CircleEcology voedselbossen en eetbaar groen biedt voedselbos cursussen, lezingen, workshops, presentaties, studie- en praktijkdagen.
Van voedselbos basiscursus tot ontwerpcursus, van rondleidingen tot diverse verdiepende themaworkshops en -cursussen. Het actuele aanbod vind je hieronder.
Om een nog bredere range aan kennis en mogelijkheden te kunnen bieden, werken we samen met collega-docenten met ieder hun eigen combinatie van gedegen kennis en ervaring.
Zo ontwikkelde Malika samen met Wouter van Eck en Max de Corte de jaarcursus voedselbossen voor professionals” (2016 t/m 2021) .
Dit zeggen mensen over de cursussen en activiteiten:
Actueel aanbod
-
Cursussen en workshops
“Syntropische landbouw – wat en hoe”
Tijdens deze dagworkshop krijg je de kans om de syntropische landbouw van dichtbij te ontdekken. Leer in de ochtend de achterliggende principes van syntropie en bezoek in de middag het voedselbos Den Food Bosch, dat is gebaseerd op Götsch’ methodes en Nederlandse expertise.
-
Cursussen en workshops
Basiscursus voedselbossen XTRA – met ontwerpstappen
De uitgebreide voedselbos basiscursus XTRA met ervaren voedselbos experts.
Live of online te volgen.
Met excursies naar voedselbossen in stad, bos en landbouw.
Selecteer een groep om de datums en beschikbare plaatsen te zien.
-
Cursussen en workshops
De magie van vermeerdering! – Thema-workshop voedselbosplanten bij kwekerij Arborealis
In deze intensieve workshop duik je diep in de kunst van het vermeerderen en opkweken van deze bijzondere planten. Laat je inspireren door de rijke kennis van expert Micha Wieland en ontdek de geheimen van de verschillende vermeerderingsmethoden.
-
Boeken
Kadobon CircleEcology
Geef eens voedselbos-inspiratie kado!
Een CircleEcology kadobon is een leuke verrassing voor je voedselbos- en ecologisch leven minded familie, vriend, collega of kennis.
Met een kadobon van CircleEcology kun je iemand zelf laten uitkiezen wat en wanneer ze iets willen uitkiezen dat bij hen past.
-
Cursussen en workshops
Meehelpen in het voedselbos
Heb je zin om ons vaste voedselbos beheer vrijwilligersteam te komen versterken? Meld je aan onder “wekelijks”, dan nemen we contact met je op om kennis te maken.
Wil je graag (af en toe) een keer een dagje komen helpen in het voedselbos? Meld je dan aan via de keuze “open”. Dan houden we je op de hoogte wanneer er weer een losse voedselbos vrijwilligers activiteit aankomt.
-
Cursussen en workshops
NIEUW: “Thema-workshop: je jonge voedselbos gezond beheren – do’s en dont’s”
Ontdek de geheimen van een succesvol jong voedselbos tijdens deze inspirerende en verdiepende themadag! Martijn Aalbrecht (de Voedselboss) en Malika Cieremans (CircleEcology) delen hun jarenlange ervaring en expertise, bij voedselbos Het Voedselrijk.
-
Cursussen en workshops
Rondleiding bij Het Voedselrijk, natuur-met-voedsel-bos in Ede-Wageningen
In het groeiseizoen (eind maart – oktober) is er regelmatig een rondleiding door Voedselbos Het Voedselrijk:
Een bestaande monocultuur bosplantage op gedegradeerde grond, die omgevormd wordt naar een natuurrijk, vitaal bos met een grote diversiteit aan bomen, struiken en kruiden met allerlei hoogtelagen, leeftijden en functies voor natuur en mens.
Reserveer hier je rondleiding:
-
Cursussen en workshops
Themaworkshop voedselbossen op landbouwgrond & plantgoedkeuze
Themadag voor professionele voedselbossen en agroforestry – ontwerp, mechanisatie en plantgoed voor professionele, commerciële oogst.
-
Cursussen en workshops
Voedselbos Ontwerpcursus: “Ontwerp je eigen Voedselbos” – 8-daagse, uitgebreide versie
Weet je in de basis wat een voedselbos is en hoe het werkt? Heb je een stuk land tot je beschikking en kriebelt het om aan de slag te gaan? Neem dan nu de volgende stap en ontwerp je eigen voedselbos!
-
Cursussen en workshops
Voedselbos ontwerpcursus: “Ontwerp je eigen Voedselbos” – online en live groepen
Heb je plannen voor een voedselbos en een plek op het oog? Wil je een goede start maken? Neem dan nu de volgende stap en ontwerp je eigen voedselbos met de CircleEcology voedselbos ontwerpcursus! Al tien jaar een begrip in Nederland en ver daarbuiten. Nieuw: In 2024 ook online te volgen!