Voor een duurzame voedselvoorziening

Voedselbossen en eetbaar groen

Educatie, ontwerp, advies en onderzoek

CircleEcology

Voedselbossen en eetbaar groen 

staat voor:

Eetbare ecosystemen waar voedsel, natuur en mens floreren.

Van klein tot groot, van stadspark tot akker of wei, van bos tot boomgaard, van zelfvoorzienend familiedomein tot regeneratieve landbouw en herstel van gedegradeerd landschap.

Wij delen onze passie, kennis en 25+ jaar ervaring met iedereen die hart voor de Aarde heeft, en dit vorm wil geven in je eigen leven en omgeving.

Aanbod

Educatie

Van rondleidingen tot jaarcursussen voedselbos - bij CircleEcology vind je een breed aanbod met de beste ervaren experts.

Advies

Zelf aan de slag met een voedselbos ontwerp, aanleg of beheer, maar toch graag eens een expert mee laten kijken voor ideeën, feedback en aanvullingen? Wij lopen met je mee.

Community

De online voedselbos-community is het platform voor echte voedselbos-fans!
Hier vind je nieuws, tips en links van betrokken voedselbos-experts, activiteiten-aanbod, en priborden voor uitwisseling met voedselbosgenoten over do's en dont's, verhalen, vragen, inspiratie, en vraag en aanbod.

Publicaties

Boeken, beleidsadviezen en artikelen over voedselbossen, permacultuur, regeneratieve landbouw en meer inspiratie voor gezond voedsel en een gezonde Aarde.

Voedselbos Het Voedselrijk

Het Voedselrijk is een natuurrijk voedselbos in het bos.

We transformeren een stuk monotoon naaldbos, zo’n 70 jaar geleden aangeplant voor houtproductie op de uitgeputte stuifzanden van de Veluwe, in een soortenrijk bos, met vele inheemse bomen, struiken en kruiden, en ook eetbare soorten. Samen vormen ze een veerkrachtig ecoysteem.

De natuur versterken en klimaatrobuust maken staat voorop. Dat betekent: meer loof, minder naaldhout, meer diversiteit in leeftijden, soorten en gelaagdheid, compenseren van verzuring en verdroging door te zorgen voor een gezonde bodem vol leven.

Het Voedselrijk is een voedselbos – ecosysteem om van te leren, te experimenten met toekomstgerichte aanplant en beheer, om kennis te delen, en om te genieten van het directe contact met de natuur. 

Geleidelijk aan wordt het bos een steeds overvloediger, evenwichtig, eetbaar ecosysteem. Hier plukt iedereeen de vruchten van. Niet alleen de mens – ook vogel, wesp, ree of regenworm.

Agenda

  • 29 maart 2024: Start voedselbos ontwerpcursus (11e jaarcursusgroep sinds 2015)
  • 30 maart, 28 april, 26 mei, 23 juni: Rondleiding voedselbos Het Voedselrijk
  • 3 + 24 mei: Basiscursus voedselbossen  XTRA, met 16 juni: excursie voedselbos Ketelbroek
  • 28 juni: workshop “syntropische landbouw – wat en hoe”

Op de hoogte blijven?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!

Dan blijf je op de hoogte van nieuwe cursussen, workshops, plantdagen en artikelen.

Scroll naar boven